2021. május 23., vasárnap

Fehér kakukkszegfű mag 100 db - Jelenlegi ára: 300 Ft

Üdvözöllek!
 
Köszönöm, hogy benéztél!
 
Az aukció tárgya a címben megnevezett növény és mag darabszáma. A postaköltséget természetesen csak egyszer kell megfizetni, a vatera felszámolja tételenként, de csak egyszer kell. A vételár beérkezése után postázom a magokat 1-3 napon. Én is dolgozom, van amikor nem jutok el azonnal postára. Az összes magomat saját kezemmel szedtem, a képen látható növényről, mind 2020-as szedés.
 
Kérlek nézd meg a többi aukciómat is!
 
Általános vetési szabály:
A vetés mélysége általában a mag átmérőjének a négy-ötszöröse is lehet.  Elkerülhető az öntözés miatti talaj cserepesedés, ha a talajt a kelésig nedvesen tartjuk, esetleg eleve árnyékolt helyre ültetünk vagy nedves papírral, zsákvászonnal, műanyag fóliával, illetve jó nedvességtartó komposztréteggel, homokos földdel fedjük a vetés helyét.
Áztatás vagy előcsíráztatás akkor célszerű, túl kemény a magburok, illetve, ha siettetni kell a kelést, például megkésett vetéskor, az elgyomosodás elkerülésére vagy korán támadó károsítók támadási idejének lerövidítésére. A vetés előtt a magvakat, 6-8 órán át kell langyos vízben tartani, a csíráztatási hőmérsékleten.
A frissen elvetett magokat ne locsoljuk, mert akkor sáros lesz a föld. Inkább a földet nedvesítsük be az ültetést megelőzően.
A vetés mélysége apró magoknál 1-3 cm (pl.: kerti lén, ökörfarkkóró), közepes magoknál 2-4 cm (tök), nagy magvúaknál 4-6-7 cm (Kukorica, ricinus) legyen. A  repítő szárnyas magok fényre csíráznak( pl: Hoya serpens)
 
Köszönöm, hogy végigolvastad! Legyen szép napod!
 
Üdv Gina

Jelenlegi ára: 300 Ft
Az aukció vége: 2021-05-23 17:47 .